Een nieuwe stripkatalogus?

De laatste tijd krijgen wij steeds vaker de vraag wanneer de volgende stripkatalogus zal gaan verschijnen. Hier is helaas niet een duidelijk antwoord op te geven.
Het probleem voor Uitgeverij Panda is dat de productie van een nieuwe editie teveel tijd en mankracht zou kosten.
Een sterk punt van de katalogus in het verleden was dat van alle boeken een fotootje was afgebeeld, zodat men de boeken makkelijker kon herkennen. Door de enorme hoeveelheid werk is daar bij de negende editie van afgezien en zijn zo'n 700 bijzondere of representatieve stripalbums in kleur afgebeeld.
Wij willen nu echter bij een volgende editie weer alle boeken afbeelden, en wel in kleur. Alleen dat kost ons een manjaar werk om alle (60.000+) boeken uit de kast te halen, te fotograferen en weer netjes op te bergen.

Een mogelijke oplossing is om deelcatalogi te produceren van gedeelten die voor grote groepen verzamelaars interessant zijn, zoals bijvoorbeeld Suske & Wiske (Vandersteen) of Bommel (Toonder Studio's). Op deze wijze is de hoeveelheid werk te overzien en kunnen de liefhebbers toch over de laatste informatie beschikken.

Ook kunnen wij op deze wijze een bestand opbouwen van foto's zodat de productie van een volledige stripkatalogus sneller kan.

In de loop van de tijd zullen wij met meer informatie komen omtrent onze plannen.

Reeds verschenen: