De belevenissen van koning Hollewijn

door Marten Toonder en medewerkers

Er was eens een koning die Hollewijn heette. Hij was de laatste koning van de Oude Wereld. Toen hij pas aan de regering kwam, had hij het idee, dat hij er op uit moest gaan om goede daden te doen, maar daar werd gelukkig al gauw een stokje voor gestoken. De vorst zat nu voortaan de hele dag rustig op zijn troon, met de tekenen van zijn waardigheid in de handen — een mooi symbool van de natie.

Hoe het echter gebeurde, dat hij toch tot daden kwam en wat daarvan de gevolgen waren lezen we in de verhalen van koning Hollewijn de Kleine.

Politiek

De onderwerpen van de Hollewijn-verhalen zijn bijna uitsluitend gegrepen uit het Hollandse leven van de jaren vijftig. De strip geeft een doorlopend ironisch en filosofisch commentaar op het actuele politieke en culturele leven in ons land. Het houdt ons als het ware een spiegel voor.

Toonder Studio’s

De verhalen werden speciaal geproduceerd in de Toonder Studio’s voor het dagblad De Telegraaf. Teksten werden geschreven door Marten Toonder in samenwerking met Lo Hartog van Banda, Andries Brandt en Eiso Toonder. De tekeningen werden gemaakt door Marten Toonder, Ben van ’t Klooster, Jan Wesseling en Piet Wijn.

Nu compleet

Uitgeverij Panda gaat vanaf 2 mei 2012, de honderdste geboortedag van Marten Toonder, alle Hollewijn-verhalen bundelen in 19 luxe banden.
Alle 73 verhalen die tussen 1954 en 1971 in dagbladen zijn verschenen, zullen worden opgenomen.
We streven er naar om per jaar minimaal twee delen te publiceren.

Uitvoering

Elk deel wordt gedrukt op prachtig papier, op het riante formaat van 31 x 23 cm. Ze worden genaaid-gebonden in een kunstlederen band met bandbestempeling en met opgeplakte voorplaat.

Elk deel telt circa 160 bladzijden.
De prijs is € 56,- per deel, prijswijzigingen voorbehouden.

 

Bestellen

De boeken zijn verkrijgbaar bij Uitgeverij Panda en tevens in de gespecialiseerde stripwinkel.
U kunt telefonisch intekenen of gebruik maken van het intekenformulier.
Het is ook mogelijk losse delen te bestellen.

Te verschijnen:

Laatst verschenen