De Avonturen van Tom Poes

door Marten Toonder en medewerkers

Uitgeverij Panda heeft van Marten Toonder toestemming gekregen een perfecte facsimile-uitgave te brengen van de verhalen van Tom Poes. Om de sfeer van toen volledig terug te halen, zullen de pagina's rechtstreeks uit de oorspronkelijke tijdschriftnummers worden gereproduceerd. In meer dan twintig banden zullen de honderden pagina's worden gebundeld.

Eindelijk kan de jeugd van toen weer genieten van verhalen als Het klerenkoffertje, De brombollen, Het geheim van het Nevelmoeras en De knopenmaker.

De banden 1 tot en met 18 bevatten de verhalen uit de jaren 1955 tot en met 1969; de banden 19 en 20 bevatten de verhalen die van 1980 tot en met 1984 in Donald Duck werden gepubliceerd.
In band 21 zijn de verhalen opgenomen die eind jaren negentig door Dick Matena zijn gemaakt.

In 2011 verschenen vier nieuwe banden van Avonturen van Tom Poes, met daarin de 23 verhalen alsmede de afscheidsaflevering, zoals die van 1957 tot 1966 zijn verschenen in het weekblad Revue.
Deze verhalen worden geroemd als de mooiste Tom Poes-verhalen die ooit zijn gemaakt. Onder Marten Toonders leiding werden zij vervaardigd door zijn begaafdste tekenaars Wim Lensen, Frits Godthelp en Richard Klokkers en in kleur gezet door zijn ‘meester-schilder’ Wim Lensen. In oktober 1995 brachten wij deze verhalen al in boekvorm, maar zij waren toen heel snel uitverkocht en de vraag ernaar bleef vele jaren doorgaan. Nu verschijnen zij eindelijk opnieuw, aanzienlijk verbeterd, in de reeks Avonturen van Tom Poes, als de banden 22, 23, 24 en 25. De uitvoering is gelijk aan de banden 1 tot en met 21 en Dick Matena maakte ook voor deze banden vier schitterende voorplatillustraties.

Ook alle overige Tom Poes-verhalen, zoals die verschenen in onder meer Ons Vrije Nederland, Zondagsvriend, Wereldkroniek, Pum-Pum, Tom Poes weekblad, Kleine Zondagsvriend en de Engelstalige publicaties Tom Puss Tales, Tom Puss in Nursery Rhymeland, Tom Puss at the panto, Mr. Bumble and the wonder-egg, T.V. Comic, Tom Puss comics, Panda comics en de Jack and Jill all colour gift books, zullen aansluitend verschijnen in dezelfde uitvoering.
Daarmee zal dan eindelijk het gehele Tom Poes- en Heer Bommel-œuvre zijn verschenen en een monument vormen voor Marten Toonder.

Uitvoering

Elk deel wordt gedrukt op 150 grams licht getint, luxe papier. De boeken zijn genaaid-gebonden en hebben een rode linnen rug met bandbestempeling in zwart en goud. Op de voorkant krijgt elk deel een speciaal door Dick Matena voor deze uitgave geschilderd omslag.
Het formaat van de boeken is 30 bij 22 cm en elk deel telt circa 160 bladzijden.

De boeken worden geheel in kleur uitgevoerd. Om het karakter van de verhalen tot zijn recht te laten komen, is in de eerste dellen ook de blauwgroene rand om de tekeningen gehandhaafd.

De prijs is € 60 per deel. Vanaf 1 oktober 2016 zijn de delen 2 t/m 21 afgeprijsd naar € 29,50 per deel.

Bestellen

De boeken zijn verkrijgbaar bij Uitgeverij Panda en tevens in de gespecialiseerde stripwinkel.
U kunt telefonisch intekenen of gebruik maken van het intekenformulier.
Het is ook mogelijk losse delen te bestellen.

Te verschijnen:

In juni verschijnt